Skigebieds-consultant
Vind het skigebied dat perfect bij u past!
  1. Gewoon kiezen wat u belangrijk vindt.
  2. De resultaten zijn skioorden die over een voor u passend skigebied beschikken.
Gegevens van het skigebied
willekeurig willekeurig
willekeurig willekeurig
willekeurig
Skigebied bijzonder geschikt voor
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Overig
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
maakt niet uit
Reisdata
willekeurig
Uw selectie
Grootte skigebied: willekeurig Beginners: maakt niet uit Snowpark: maakt niet uit Reisduur: precies zoals aangegeven
Hoogste punt skigebied: willekeurig Pro's & freeriders: maakt niet uit Liften & banen: maakt niet uit land: willekeurig
Langlaufloipes km: willekeurig Klantbeoordeling: willekeurig Prijs per persoon: willekeurig
Families & kinderen: maakt niet uit Après-ski: maakt niet uit Reisperiode : willekeurig
Er is een fout opgetreden. Gelieve de aangegeven criteria aan te passen en het opnieuw te proberen. Er is iets fout gegaan tijdens de zoektocht

Informatie over langlaufen

Allgäu

Loipekilometer 0 km

Langlauf Allgäu

Het Allgäu met de brede dalen en vriendelijke almen is de ideale regio waarin Noordse sporters actief kunnen worden. Met het besneeuwde bos- en berglandschap overtuigt het Allgäu als één van de grootste wintersportregio's van Duitsland. Van de late herfst tot in het voorjaar zijn hier de beste omstandigheden te vinden. In totaal beschikt de regio over 1.000 km klassieke en daarnaast ook nog over 500 km skating-loipes. Bij een heldere lucht en glinsterende poedersneeuw kan hier tijdens een mooie langlaufdag geweldig van de vakantie worden genoten.

Voor beginners is vooral de Kalzhofer loipe geschikt, welke over 2 km ontspannen door het heerlijke landschap van het Allgäu loopt. Nog een eenvoudige ronde voor beginners is de weg naar Schorenhof, een mooie vlakke ronde met een lengte van 8 km en uitzicht op de bergen. Alleen al rondom het dorp Bad Hindelang staan ongeveer 45 km grotendeels eenvoudige en gemiddelde loipen ter beschikking.

De onder toeristen over de hele wereld bekende plaats Füssen valt onder de topregio's voor langlaufers: hier worden ongeveer 30 km loipes met verschillende routes aangeboden. Een heel bijzonder highlight is de Neuschwanstein-ronde. Op deze verlichte nachtloipe met een romantisch uitzicht op Slot Neuschwanstein gaat iedereen dromen. Een andere nachtloipe met een lengte van 1,5 km bevindt zich bij het dalstation van de Hornbahn. In de gehele regio zijn loipes in de klassieke en in de skating-stijl aanwezig. Ervaren langlaufers zullen zich goed voelen op de loipes naar de jachthaven van de Forggensee of de Weißensee.

Langlaufbestemmingen Allgäu

Kaart vergroten

plaats Km aan loipes
45 km
25 km
31 km
30 km
27,6 km
100 km
40 km